Всеукраїнський день краєзнавства

28 травня – Всеукраїнський день краєзнавства, до вшанування якого доєднались учні, вчителі та батьки шкіл Слобідського району.

Учасники освітнього процесу із задоволенням взяли участь у тематичних заходах, в яких освітлили історію, культуру, мову, звичаї і традицій українського народу, проявили зацікавленість у вивченні та пізнанні рідного краю, займалися пошуково-дослідницькою роботою, в ході якої і було встановлено у цей день 1925 року, в місті Харкові розпочалася І Всеукраїнська конференція з краєзнавства, під час роботи якої було створено Український комітет краєзнавства, саме звідси веде відлік своєї історії Національна спілка краєзнавців України, яка і започаткувала відзначати 28 травня – Всеукраїнський день краєзнавства, свято краєзнавців – дослідників історії міст і сіл, районів і громад по всій Україні, популяризаторів історичної і культурної спадщини нашого народу.

/Files/images/novini/2023/05/29.05.2023_3.png

Сьогодні, під час війни, багато краєзнавців пишуть щоденники та хроніки подій, збирають світлини, свідчення очевидців бойових дій та воєнні артефакти. Ціною неймовірних зусиль залюблені в рідний край люди рятують найцінніші експонати музеїв та архівні зібрання.


Галерея "Всеукраїнський день краєзнавства 28.05.2023"

Кiлькiсть переглядiв: 35