День науки

«Наука має бути веселою, захоплюючою, простою»
Петро Капиця

Напередодні святкування Дня науки в Україні, 19 травня у закладах освіти Слобідського району відбулися різноманітні заходи.

Учні початкових класів разом із класними керівниками вирушали у дивовижну подорож Космосом. Дізнавалися про парад планет, виготовляли модель Сонячної системи, виконували практичну роботу з виготовлення моделі Землі. Продовжуючи подорож, дослідили нашу планету. Самі змоделювали виверження вулкану.

Також вихованці закладів освіти дізналися, як створювати та реалізовувати заходи з охорони природи — екологічні проєкти. Можна багато говорити про те, як оберігати довкілля, як нести добро у світ природи, але без наших дій ці слова будуть марними. Діти разом з батьками долучалися до прибирання сміття, заощадження витрат ресурсів, висаджування рослин тощо.

У кожному закладі освіти були проведені години спілкування, на яких діти дізналися про українських учених, чиїми винаходами користується весь світ. Українська наука дала світові багато великих імен і відкриттів у різних сферах життя, які зробили неоціненний внесок до світової науки й культури.

Зараз головне завдання школи – навчити дітей перевагам знань, які можна здобути самостійно, застосовувати набутий досвід у нових ситуаціях. Бо знання сьогодні – це потужна зброя завтра!


Галерея "День науки 19.05.2023"

Кiлькiсть переглядiв: 47