Це професія для сильних духом

Знайомтись: Саксонов Андрій Юрійович, майстер-сержант, начальник відділення Харківського прикордонного загону, батько учня 10-Л класу ХЛ № 112 Слобідського району Саксонова Максима.

Прикордонник - це еліта суспільства, «візитна картка» держави, він першим зустрічає і останнім проводжає людей, що перетинають кордон.

Саме першими зустріло його відділення ворога 24 лютого 2022 року… Згадуючи перші дні вторгнення, Андрій Юрійович каже: «Було дуже важко, десь ворог мав перевагу, намагався прорватися до міста, захопити Харків».

Він вважає Харків своїм рідним містом, хоча народився в місті Куп’янск. Там спочатку служив, жив з родиною, побудував затишний будинок, посадив сад, виховував сина.
Родина мріяла про щасливе майбутнє …

/Files/images/novini/2023/05/19.05.2023_2.jpg /Files/images/novini/2023/05/19.05.2023_3.jpg

Зустрівшись з ворогом на позиції «0», він розумів, що саме від нього залежить щасливе життя не тільки його родини, а й всіх українців.

В страшні миті обстрілів він разом зі своїми друзями-братами допомагали мешканцям сел, які знаходилися на лінії вогню: допомагали виїхати, ділилися своїм пайком.

Зараз Андрій Юрійович продовжує захищати кордон України на позиції «0». Воїни-прикордонники впевнені, що скоро ПЕРЕМОГА, що скоро МИР і роблять все для цього!

Кiлькiсть переглядiв: 26