День пам’яті Героїв Крут…

29 січня в Україні відзначається День пам’яті Героїв Крут, трагічна річниця бою під Крутами, котрий для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. За різними джерелами від 70 до 100 молодих українських хлопців віддали свої життя за рідну країну та на кілька діб зупинили більшовицьку армію, яка насувалася на Київ. Крути стали легендою, символом жертовності та незламності молодого покоління. Вічна слава й пам’ять Героям, які полягли в бою за наше сьогодення та свободу України.

Для учнів шкіл Слобідського району у режимі онлайн були проведені тематичні уроки з історії України, тематичні бесіди, семінари, присвячені вшануванню пам’яті Героїв Крут, за темами: «Їм було лише 16…», «Українське розстріляне відродження», «Крути- символ українського патріотизму», «Крути: подвиг і трагедія», «Із забуття- в безсмертя», «Трагічні сторінки української історії на шляху до незалежності», «Подвиги Героїв Крут: погляд із сьогодення», «Бій під Крутами. Як це було».

Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – це ті найкращі, яких ми втрачаємо. Тих, хто поповнили український національний пантеон на сьогодні, напевно, вистачить для виховання патріотизму на сотні років уперед. Крутянці в цьому пантеоні посідають особливе місце – вони одні з перших віддали свої життя за новопроголошену Українську державу. Минуло 105 років, а ми знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв…


Галерея "День пам’яті Героїв Крут 30.01.2023"

Кiлькiсть переглядiв: 50