День Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу. У День Європи мешканці України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Напередодні Дня Європи, що відзначається в Україні у 2019 році 18 травня, в закладах загальної середньої освіти Слобідського району були проведені тематичні заходи.

Шкільні Євроклуби ЗЗСО №№ 60, 68, 77, 78, 82, 83, 91, 95, 114, Харківського колегіуму стали активними учасниками Фестивалю шкільних Євроклубів «Діти єднають світ», що відбувався протягом 13-17 травня 2019 року в закладах загальної середньої освіти міста Харкова.

14 травня євроклубівці ХСШ № 78 та ХЗОШ 91 зустрілись зі студентами Української академії лідерства, які провели екскурсію академією; ознайомили учнів із локаціями, де члени академії проводять свій час; поділились своїми враженнями відвідування Європи. Потім євроклубівці були поділені на команди, завдяки активним іграм вчилися працювати в команді, спілкуватися і головне - слухати один одного, щоб прийняти вірне рішення, навчитися вирішувати проблеми та досягнути мети.

15 травня учні 9-10-х ЗЗСО Слобідського району долучилися до відкритого Всеукраїнського on-line уроку «Європа починається з тебе», який було проведено вперше в Україні відомим тележурналістом Майклом Щуром. Учні переглянули ролики про європейські цінності, про корупцію, почули багато цікавої інформації та мали змогу задати свої запитання, усвідомлюючи свою приналежність до Європи.

15 травня в гості до євроклубіців ХЗОШ № 91 приходили колеги із ХСШ № 77. Учні поспілкувалися про участь у різних проектах, поділились своїм досвідом роботи у Євроклубах, запропонували співпрацювати і надалі. З метою набуття знань про Євросоюз зіграли у євроінтеграційну подорож-гру «ЄС: будуємо разом!». Показавши чудові знання, дізнавшись багато цікавих фактів про Європу, євроклубівці команди-переможця ХСШ № 77 отримали призи, надані Представництвом ЄС в Україні.

З метою поширення кращого досвіду та розширення мережі шкільних Євроклубів 17 травня на базі ХГ № 82 відбулась зустріч євроклубівців Слобідського району з представниками Асоціації шкільних Євроклубів ХМОУС, випускниками Школи молодих дипломатів, членами Молодіжної ради при Харківському міському голові – «Євроклуби, вмикаємось!». Зустріч пройшла в інтерактивному форматі. Євроклубівці в ігровій формі познайомились з цікавими фактами про країни ЄС, зіграли в Kahoot. Найкращі гравці , які показали чудові знання про ЄС, отримали призи від ПЛАТФОРМИ ШКІЛЬНОГО РОЗВИТКУ. Наприкінці зустрічі команди євроклубівців намалювали своє бачення Європейського Союзу в майбутньому та презентували свої роботи один одному. Учні подякували Гурамі та Андроніку за цікаве спілкування та розширення знань про світові цінності людини.

Євроклуб «Інфініті» ХСШ № 77:

-реалізація проекту «Ми – громадяни Європи. Харків наш дім!»;

-проведення євроінтеграційної подорожі- гри «ЄС:будуємо разом!».

Євроклуб «Eurosun» ХЗОШ № 78:

-проведення «Відеомосту дружби» он-лайн зустріч між школярами Грузії (місто Сурамі) за темою «Let’s Be Friends».

Євроклуб EuroMix ХЗОШ № 91:

-участь у Всеукраїнському проекті «Ласкаво просимо на кінопоказ», який реалізовується за Підтримкою Представництва ЄС в Україні та в рамках Фестивалю шкільних євроклубів, створення відео-ролику «Харків – Європейський»;

-участь у міжнародному спільному проекті Європейські квіти «Flower/Power of the city»: євроклубівці провели «Відеомост дружби» - відеозустріч з учнями із Албанії та школою партнером із Запоріжжя. Діти розповіли один одному про себе, про квіти, прочитали вірші та заспівали тематичні пісні;

-проведення для євроклубівців 6-8 класів євроінтеграційної подорожі- гри «ЄС: будуємо разом!». Гра проходила між 4 командами по 4 секторам: Видатні постаті Європи, Цікаві факти про ЄС, Країни ЄС, Уараїна та ЄС. Команда-переможець отримала призи, які були предоставлені Представництвом ЄС в Україні. Завдяки участі у цій грі учні узнали багато цікавого про Європейський Союз.

Євроклуб «Desiderata» ХЗОШ № 95:

-участь у проекті «Ми – громадяни Європи. Харків - наш дім!»;

-впровадження авторського проекту Євроклубу «Бджілка» ХГ № 83 «ЄС: будуємо разом!».


Галерея "Євроклуби 20.05.2019"

Кiлькiсть переглядiв: 429