Повернутися до звичайного режиму

Відзначення дня народження Т.Г. Шевченка

/Files/images/novini/2017_rk/03/Т.Г.Шевченко.jpg

Сьогодні, 09 березня 2017 року, в усіх навчальних закладах Слобідського району пройдуть заходи з нагоди відзначення дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Шевченко приходить до нас щороку навесні. Приходить щоразу новим, неповторним. Час поволі звільняє образ нашого пророка від фальшування і спотворення. Де б не був поет, куди б не закидала його доля, завжди він був пов'язаний із самим національним єством своєї батьківщини..
Як весна оновлює природу, так і слово Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесним і милосердним, палко любити свій народ, свою Україну.
Пройшло багато часу, а він залишається невмирущим як поет, художник, пісняр, проводир, геній, що показує нам шляхи життя. У всій світовій літературі важко знайти з-поміж письменників подібну постать, що пройшла б такий же винятковий життєвий шлях, що вийшла б із таких низів і досягла б найбільшого злету творчого генія, що з прожитих 47-ми років життя була б лише 10 років на волі, що була б одночасно поетом, прозаїком, драматургом, малярем. Чудовим різьбярем, співаком, редактором, а головне, що могла б так глибоко відбити думки, життя і мрії свого народу, як це зробив геніальний Тарас Шевченко, ставши письменником світової слави.
Свого національного поета Тараса Григоровича Шевченка народ називає ГЕНІЄМ, Геній-це талант найвищого ступеня, що долає обмеження, конкретику часу, осягає істинну суть речей, пізнає і майстерно втілює вічні духовні цінності. Талант підкоряється часові, геній не підкоряє час, долає його силове поле.
Актуальність Шевченка не в тому, що він порушував великі, вічні питання або дав нам відповідь на них, - кожне покоління має само шукати відповіді на питання, поставлені часом. Нині ми повертаємося обличчям до загальнолюдських цінностей, а отже, й до Шевченка.
Люди, які читають Шевченка, може, й не виокремлюють проблем, які він порушував. Але вони читають його твори і під поетичним чаром вдихають чисте здорове повітря його пісні, відчувають
Ті незримії скрижалі,
Незримим писані пером.
І воно має цілющу властивість випрямляти, підносити, пробуджувати, зміцнювати в людині Людину, її духовні начала!
Тож прагнімо дорости до Шевченка!
Кiлькiсть переглядiв: 404